Zonsondergang en Lovina


Het regent iets in de namiddag en dan denk je, pfff weer geen strand. Toch op de motorscooter en naar het strand. En zoals het hier gebruikelijk is regent het links van de weg en rechts van de weg schijnt de zon. Dan kom je op het strand aan en dan is het droog en staat de zon hoog aan de hemel. Hij is er weer. Sinds een paar dagen laat de zon weer zijn schoonheid zien. Als een edelsteen staat hij aan de horizon en straalt zijn schoonheid uit over Lovina. Heel langzaam zakt hij weg achter de horizon. Ook al is hij weg, hij kleurt de bovenkant van de aarde met de meest mooie kleuren. Na een tijdje laat hij vanuit het niets een blauwe bundel licht naar boven stralen. Alsof hij een sein geeft naar boven.

Omdat je vanuit het strand bij helder weer Java kunt zien en de top van de Ijen kon het wel eens zo zijn dat de zon de top zodanig verlicht heeft en samen met de zwavel dit effect heeft gegeven.

Wanneer het weer is zoals de afgelopen dagen dan komen de mensen van verschillende plaatsen naar Lovina Beach. Van Java, de meiden ui Negara. Ja wij komen van heel ver zei een van de meiden. De eenzame kanovaarder ziet zijn kans schoon en gaat weer het water op en bij aankomst staat zijn zoontje hem te verwelkomen.

De meiden uit Negara die steeds op de foto willen, maar ze zijn verlegen en telkens als ik een foto gemaakt hebben zeggen ze: “look”. Dan kijken we samen en beginnen ze te giechelen. Ik kan nog zo een slechte zin hebben, maar als ik eenmaal de motorscooter heb geparkeerd en ik loop naar het strand dan is alles met de wind meteen naar de horizon verdwenen.

Heerlijke dagen weer op het strand.

04 mei 2019