Wat een verassing….


Gister zou een dag moeten worden van lekker helemaal niks en alles gewoon laten gebeuren zoals het voorbij zou komen. Laat op gestaan en ontbeten. Daarna de motorscooter weer eens goed gepoetst, dat was wel hard nodig. Toen begonnen aan opruimen rondom het huis…totdat ik opeens een bericht je kreeg van Pemangku: “you have to come now to Gambuh, the Gouvernement and the pres is here”. De boel, de boel gelaten, gedoucht en naar Gambuh.

Daar aangekomen zat er een hele delegatie van het Gouvernement van de regio Buleleng, met als vertegenwoordiger dhr. Cok Aditya Wira en de pers van Radar Bali. Zie de onderstaande link.

Er werd druk gepraat over het hoe en wat over afval en plastic. Uiteraard moesten er ook wat officiële foto’s gemaakt worden en hebben we het stuk land bezocht waar Pemangku met zijn groep de afval tijdelijk wil opslaan zodat het door het Gouvernement opgehaald en afgevoerd kan worden.

Er werd door dhr. Wira een toelichting gegeven over de mogelijkheden die er is voor Pemangku en zijn groep, die dit werk overigens volledige als vrijwilliger uitvoeren en daar geen enkele vergoeding voor krijgen.

Na het officiële bezoek is Pemangku met een aantal mannen op zoek gegaan naar bamboe om op het land een opslagruimte te bouwen voor de afval. Deze moet namelijk onder een afdak liggen.

Het voedselpakket dat wij verstrekken bestaat uit: 10 kilo rijst, 1 liter olie, 1 kilo suiker, 1 pak koffie, 10 eieren, 15 pakjes mie en 500 gram gedroogde zoute vis. Een dergelijk pakket kost 241.000 roepia.

Dit gaat beslist en zeker een heel positief vervolg krijgen.

https://koranbuleleng.com/2020/05/28/peduli-terhadap-kemiskinan-peduli-juga-dengan-lingkungan-asri/

28 mei 2020