Vijftig waterfilters voor Gambuh


Toen wij van de week pakketten aan het uitdelen waren kreeg ik van Aad een berichtje dat er voor Gambuh 30 waterfilters beschikbaar waren. Later zouden dat er 50 worden. Met iedereen overleg gehad en besloten om de waterfilters zelf te gaan ophalen in Pejeng bij Aad en Jacqueline van den Boogaart (Schoon Water Projecten Indonesië). Toch nog wel een eindje rijden.

Bernard van Elmpt zou er ook zijn samen met zijn vrouw, medewerkers en zijn Foundation Yayasan Sahaja Sawah. De vijftig waterfilters die wij zouden meenemen zijn gesponsord door Balinezen van Tegalmengkeb Tabanan voor de Balinezen van Gambuh. Een prachtig gebaar.

De weg ging via Singaraja de berg over en via de nieuwe weg. Dat was natuurlijk een reden om bij de brug te stoppen en een foto te maken van Yeni, Novi en Pemangku. De rit duurde toch iets langer dan gedacht. Eenmaal aangekomen was de ontvangst bij Aad en Jacqueline, zoals ik dat heb leren kennen, altijd vriendelijk en zeer vertrouwd. Voor de eerste keer ontmoette ik Bernhard, wat zeer aangenaam was.

We werden getrakteerd om heerlijke appeltaart die Aad gemaakt had, de verassing kwam daarna: een heerlijke negerzoen of moorkop. Dat was wel even genieten. De sjoelbak die Aad aan het maken was, was klaar en uiteraard moest die uitgeprobeerd worden.

Het was op tijd om de terugweg te aanvaarden en ergens wat te gaan eten. De wagen werd ingeladen en hartelijk afscheid genomen. In Ubud bij Hana hebben we wat gegeten en daarna terug.

Een zeer gezellige dag. Morgen worden de waterfilters verdeeld.

19 juni 2020