Van Juli naar Augustus


Inleiding
We zitten al weer in de vijfde dag van de maand augustus. Nog slechts 4 maanden en we wandelen weer een nieuw jaar binnen. De maand juli was een zeer bewogen maand. Niet elke dag op het strand omdat er ook nog andere leuke en mooie momenten waren. Moeder natuur die stevig van zich heeft laten horen, Agung die aan zijn winterslaap is begonnen. De nieuwe weg die gestaag vordert. De discussie over het nieuwe vliegveld waarbij iedereen denkt dat hij of zij het weet. En het allerbelangrijkste wel is dat Lovina zich heel langzaam een plaats aan het verwerven is tussen alle andere plaatsen in. Ze gaan gestaag omhoog. Nieuwe resorts en nieuwe restaurants. Er zal wel wat gaan veranderen en laten we hopen dat er in Lovina en Lovina Beach geen toertochten met kamelen gemaakt gaan worden. Laten we hopen dat het Zuiden niet gekopieerd gaat worden naar het Noorden, Oosten en Westen.

Diversen malen heeft de zee zich teruggetrokken de afgelopen weken en dan gaat iedereen op zoek naar wat Moeder Natuur prijs geeft. Dit jaar houdt ze alles geheim en voor haar zelf. Buiten wat koraal en planten is er niet veel wat ze achterlaat. Maar de kinderen graven en graven….opeens hoor je een kreet en dan hebben ze een kleine slak gevonden…..

Ook deze weken heeft Lovina Beach laten zien dat dit een strand is van gezelligheid, een “samen” gevoel geeft. Iedereen geniet van de zonsondergang en de prachtige wolkenpartijen. De maiskolven worden gretig afgenomen en men zit al kletsend op de rand van het muurtje de maiskolf op te peuzelen. Nee, ze worden niet op het strand gegooid maar netjes in de afvalbakken.

Families die van Negara komen, hun maaltijden bij zich hebben en op afstand roepen: “pa, photo”. De parkeerplaats staat vol met auto’s en motorscooters. Van alle kanten komt men om te genieten van Lovina Beach.
Ik heb het al eens vaker gezegd: “Lovina Beach straalt de warmte uit van een huiskamer”. Laten we hopen dat dit zo blijft en het klinkt misschien zwaar in toon, maar dit is wat we nodig hebben. Dit is waar het Wapen en de Vlag van Indonesië voor staan.

06 augustus 2019