Update van Gambuh.


Het is even stil geweest omdat we bezig waren te bekijken welke mogelijkheden er zijn om een huis voor de zes dochters te bouwen. We, Pemangku en ik, hebben ter plaatse met een aannemer de zaak bekeken. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de organisatie GoFundMe om een breder publiek te bereiken. Nadat ik een account had aangemaakt en zelf een eerste bedrag had gedoneerd kwam de verassing: ik kon niet meer inloggen in mijn eigen account. Er was dus wel wat paniek. Mijn broer in Nederland een mail gestuurd met alle gegevens en wat gebeurd: hij kon dus wel inloggen. Ook hun app kon ik niet instaleren. De app gaf aan: voor dit land niet beschikbaar en ook niet met mijn VPN aan. Allemaal heel vreemd. We zijn nu druk bezig om het geld terug te krijgen en dat gaat waarschijnlijk wel lukken. Daarbij adverteert GoFundMe dat er geen kosten aan verbonden zijn, nou dus wel. We starten de actie pas als duidelijk is dat mijn geld teruggestort en ontvangen is.

In de tussen tijd vraag ik aandacht voor de gezinnen in Gambuh die we de laatste tijd een voedselpakket verstrekt hebben. Vanmorgen ben ik bij Pemangku geweest en duidelijk werd dat de armste der armen gewoon zonder voedsel zitten. Toen ik weer thuis aankwam rook ik bij de poort al de Soto Ayam en dan gaat er op zo een moment toch wel iets door je heen.

Op dit moment hebben we de mogelijkheid voor 10 pakketten en het zou mooi zijn als het er iets meer worden. Wanneer je wilt doneren dan kan dat op bankrekeningnummer NL23SNSB0939530880 t.n.v. H.M.H Bus en onder vermelding: voedselpakket Gambuh. Op het einde van de week zullen we dan weer voedselpakketten uitdelen op de manier zoals wij dat tot nu toe gedaan hebben.

Een pakket bestaat uit: 10 kilo eerste kwaliteit rijst, 1 liter olie, 15 pakjes mie, 10 eieren, 1 kilo suiker, 1 pak koffie en 500 gram zoute gedroogde vis. Een pakket kost 241.000 roepia en aan de huidige koers is dat 15,09 euro.

Wij zouden het fijn vinden als dit gedeeld werd.

10 juni 2020