Twee Dagen


Twee dagen

Ik hoor het iedereen al vragen: “hoe was het op het strand”, “Is er niks meer gebeurd”. Jawel hoor het was best leuk op het strand. De afgelopen twee dagen bezig geweest met mijn planning om Bali verder te leren kennen. Het boek dat ik momenteel lees neemt mij nog al in beslag. Er moest nog al wat digitale post verwerkt worden. En ik heb mijn eerste trip al weer gemaakt. Dat verhaal komt morgen, maar het was weer schitterend.

De zon was weer schitterend. De aarde draaide zo mooi dat de schittering van de zon goed tot zijn recht kwam. Naast mij zat een stel uit Spanje die een tocht door Azië aan het maken waren. Ze waren aan hun laatste land, Indonesië bezig. Ze wilde na Bali naar Lombok gaan.

Jongeren waren weer op het strand en maakte de ene na de andere selfie. Ze probeerde te springen om de foto te maken. Helaas lukt dat niet zo goed.

Eem groepje jongeren kwam naast mij zitten om hun Engels op te halen. Ze zaten op een school in Singaraja waar zij Engels studeerde. Hun leraar was er ook bij en het was af en toe best wel grollen en grappen.

De vrouw met het vrouw kwam gezellig bij ons zitten. Putu is haar naam en we maken iedere dag even een kort praatje. Het viel niet mee op het moment voor haar om van de verkoop rond te komen. Maar ze was en bleef vrolijk en optimistisch.

Een eindje verderop liep het meest gelukkige echtpaar dat ik op dit moment ken. Ze zijn zo gelukkig met hun kindje. Nee, nee moeder ik draag onze kleien meid.

Het zijn iedere avond opnieuw mooie en fijne indrukken. Wanneer ik aankom dan denk ik meestal dat ik alleen blijf op het strand. Maar met en met schuifelt iedereen naar het strand om naar de zonsondergang te kijken.

23 mei 2018