Sumbawa Besar


Mijn eerste indrukken.

Vanmorgen om 06.30 al wakker. Om 07.00 opgestaan en gedoucht. Alle spullen ingepakt. Daarna een heerlijk dampende kop Lombok koffie en een pannenkoek met banaan en honing.

Om acht uur vertrokken naar de haven Labuhan Lombok. Een ongelofelijke drukke weg, maar in 2,5 uur had ik het gered. Ingecheckt op de ferry en een kleine 2 uur later stond ik in de haven Labuhan Poto Tano.

Vanuit de haven was het praktisch één rechte weg naar de hoofdstad Sumbawa Besar. De weg kruiste door wat kleine dorpjes en op die plaatsen was de weg een beetje slalom rijden. De wegen waren breed en zeer goed te berijden. Heel weinig verkeer. De weg liep gedeeltelijk langs de kust. Verschillende soorten landschappen flitste voorbij. De eerste indruk was: opgeruimd en netjes. Op verschillende verzamelplaatsen lag het afval. Hele kleine huizen, weinig winkeltjes en eet tentjes langs de weg. Het oogde wat sober allemaal.

De komende twee dagen worden drukke dagen met veel activiteiten. Ook moet ik een goede planning maken om naar Flores over te steken. Van hieruit zijn het 7 uren met de motor tot in Sape de haven. Met de ferry zijn het nog eens 6 uur tot in Flores. Nou ik zie wel.

26 april 2018