STIL……..


Gister bij Pemangku geweest om alles door te praten voor de verdeling van morgen, dinsdag. Gisteravond is hij meteen op pad gegaan en van morgenvroeg om 06.00. Rond half tien ben ik hem gaan vergezellen. Ik had hem gevraagd om eens van de gebruikelijke weg af te gaan en gewoon de padden te volgen. Dat hebben we dus vanmorgen gedaan. En gaande weg de dag vorderde werd ik steeds stiller en verborg het verdriet van wat ik allemaal zag. De foto’s komen morgen. Het watervat is geen uitzondering en wie denkt dat het fris en schoonwater is heeft het helemaal mis. Dit vat stond bij een gezin waarvan we weten dat het water niet gekookt wordt maar zo gedronken. Dit is de reden dat Schoon Water Projecten Indonesië zo belangrijks is. Heel veel gezinnen hebben nog steeds niet de mogelijkheid van vers water en schoon water. Toen we terugliepen kwam ze daar aangelopen, Nenek. Aan de praat met haar en wat blijkt dat zij de Japanse invasie en de Nederlandse periode heeft mee gemaakt. Hoe oud ze: “Saya tidak tahu”, “ik weet het niet”. Afgaande op haar verhaal zal ze ergens tussen de 80 en 90 jaar zijn.

Zojuist de stand bekeken en dat is een geweldig bedrag geworden en dat 1.333,00 euro. We kunnen daar 98 pakketten voor samenstellen. Het kan best zijn dat er misschien nog gelden binnenkomen maar die doen dan we dan 1 of 2 dagen later. Ik wil onderstaande mensen dan ook alvast, namens alle mensen van Gambuh, van harte bedanken voor hun bijdragen.

Josje en Ruud Das, Gonnie Faber, Maurice Oosterbaan, LokMan Wong, Lies Diender, July Suteda, Ita Kerrebijn-Pastora, Ingrid Schlepers, Herman Oldenburg. Marijke Holleman, Esther Polman, Noel van Kaam. Fons Bus, Ans van Eijndhoven, Theo Siebrechs, Ruud Pfundt, Wil Bos, Marianne van Wijk-Boes, Anita Marcks, Jacqueline van de Boogaart, Sjef Pelzer, Yvette van der Woude, Willem Vooren.

Oh ja en delen mag natuurlijk.

20 april 2020