Senggigi, de Sunrise and Surfing


De derde dag in Senggigi heb ik doorgebracht in en rondom Mataram. De dag afgesloten door naar het strand te gaan. Maar….er was meer dan alleen maar een zonsondergang. Er stonden kraampjes op het strand, er werd flink gekanood, de zon ging weer onder (nee, de aarde draait) en er werd gesurft.

De golven waren vandaag ruw, hoog en er stond een goede wind. Dat gaf heel wat jongeren en een paar senioren de moed om met de plank onder de arm richting zee te wandelen. Je zag ze in groepjes aankomen en druk pratend over waarschijnlijk de golven, de plank, de wind en het weer.

Het was een lust voor het oog om er naar te kijken. De zee was met momenten kalm en de surfers lagen dan rustig in het water te dobberen. Van verre zag je de golven al komen. Maar het waren er meer. De één kwam en werd meteen opgevolgd door de andere. De ene golf kwam van links en de andere van rechts. Soms ontmoette beide golven elkaar en dan ging de surfer kopje onder. Dan was de zee even glad…maar niet lang.

Zo klein als hij was kwam hij uit het water en ging in een debat met zijn pa. Pa ging het water in om zijn zoon voor te doen hoe het zou moeten gaan.

Sommigen jongeren zaten echt goed op de golf en maakte een sprong en draaide rond. Soms lukte de sprong en soms was de golf te machtig en werd de surfer naar beneden getrokken.

Na een vermoeiende en rond toerende dag was dit een heerlijk relax moment. Zojuist heerlijke nasi goreng gegeten onder het genot van een Bintangetje of twee.

Morgen komt mijn verhaal over het rondtoeren van vandaag.

10 mei 2018