Sekotong, dag twee en drie.


Dit is mijn vierde keer dat ik Lombok bezoek en deze keer het zuiden. In de plaats Sekotong ben ik nu voor een paar dagen. Op de tweede dag heb ik Gili Nanggu, Gili Sudak en Gili Kedig bezocht. Geen toeristen tegen gekomen. Wat een stilte. Wat een pracht aan natuur op en rondom deze eilanden. Je ziet op verschillende plaatsen een soort huis midden op het water. Hier worden parels gekweekt. Op het eiland Nanggu genoten van een heerlijke en eenvoudige kippensoep. Zo eenvoudig als deze heerlijke soep was zo eenvoudig zou het leven moeten zijn. Mijn bootsmannen waren Darwan en Rizal.

Na deze eilanden bezocht te hebben werd ik uitgenodigd door Darwan om zijn familie te ontmoeten. Daar werd ik heel hartelijk ontvangen en iedereen had tal van vragen. Het was een zeer plezierige ontmoeting.

De derde dag heb ik samen met Darwan Desert Point en Mekaki Beach bezocht. Desert Point is een surfplaats dat overal in de wereld bij de surfers bekend staat als de beste surf plaats. Uit alle wereld delen komen hier mensen om te surfen. De weg er naar toe was een echte verschrikking. Het begin een perfect wegdek. Maar de laatste 45 minuten was alleen maar rijden over keien, door gleuven, omhoog en omlaag. Maar het was de moeite waard. Wat was het mooi om een aantal surfers bezig te zien.

Om de dag compleet te maken zijn we samen naar Mekaki Beach gegaan. Ook hier was het laatste stuk van de weg hobbel en bobbel. Maar wat een prachtig. Ongerept. Geen toeristen. Slechts 1 lokale man die kwam genieten van de stilte en de rust. Ik ben in het zand neergeploft en heb ademloos naar het spel van de golven gekeken. Voor mij zijn dit de plekken op moeder aarde om te genieten. Om je verbonden te voelen met de natuur.

Helaas kwam aan dit genieten ook weer een einde en zijn we samen terug gereden naar de homestay “The Place”. Daar hebben we samen genoten van een heerlijke nasi goreng maaltijd.

Dit was voorlopig mijn laatste dag in Sekotong. Morgen vertrek ik naar Mong een klein plaatsje voor Kuta Lombok. Hier zal ik twee dagen blijven voordat ik de oversteek naar Sumbawa waag. Spannend.

23 april 2018

De Eilanden

Desert Point

Mekaki Beach