Rinjani Lombok weer open


Afgelopen tijd heb ik contact gehad met Adi van Rinjani Trek Adventure. Adi heb ik leren kennen tijdens de eerste keer dat in naar Lombok ging na de eerste aardbevingen. Dat contact is altijd gebleven. Adi heeft een eigen bedrijf waarmee hij tracking ’s op en rondom de Rinjani organiseert.

De Rinjani is open vanaf 14 juni maar wel alleen maar tot “Crater Rim” op een hoogte van 2639 meter. Deze tracking duurt twee dagen met 1 overnachting bij “Crater Rim”. Zie hiervoor de foto met de route beschrijvingen. De twee routes lopen via Senaru en Sembulan.

Mensen die via Senaru de route willen lopen kunnen dan het beste met Adi contact opnemen. Momenteel is de homestay ook gereed waar men dan gebruik van kan maken tegen een vergoeding van 150,000 roepia per nacht en inclusief ontbijt. De naam is RTA Homestay Senaru.

Mocht de homestay van Adi volgeboekt zijn dan is een goede alternatieve keuze de homestay Puri Ayu van Ayu. Deze homestay ligt in de plaats Anyar in de streek Bayan en is ongeveer 20 minuten rijden tot Senaru van waaruit de trekking plaats vindt.

17 juli 2019