Rinjani Lombok Open


Eindelijk! Eindelijk is het dan zover. De meeste huizen in de Desa bij Adi zijn klaar. Het normale leven komt dag na dag weer terug. De laatste keer dat ik daar was, was dat heel goed te zien. Het irrigatiesysteem werkt weer en de landbouwers kunnen dan ook weer flink aan de slag. De vader van Adi is dan ook weer veel op het veld. Maar zoals ik al een keer eerder heb gezegd is het inkomen wat daar uit gegenereerd wordt onvoldoende om de hele familie te onderhouden. Het meeste inkomen komt dan ook van Adi dat hij verdient om te werken als tourgids op en rond de Rinjani. Maar tot nu toe is de Rinjani gesloten geweest.

Met zijn collega’s heeft Adi de verschillende routes de afgelopen week gelopen en bekeken of het verantwoord is deze trips met toeristen te ondernemen. En dat was. Daarop hebben zij een gesprek aangevraagd bij de Gouverneur van Lombok. Dat gesprek heeft de afgelopen week plaats gevonden. Gelukkig voor iedereen was dit een zeer positief gesprek.

In het gesprek heeft men gezamenlijk afgesproken dat de trip naar Sendang Gile Waterfall kan en mag doorgaan. De prijs voor deze trip is USD 70,00 per persoon met een minimum van 2 personen.

En op de Rinjani mag de de route Senaru Crater Rim gelopen worden. Dit is een trip van twee dagen waar je 1 nacht op de berg verblijft. De prijs voor deze trip bedraagt USD 180,00 per persoon met een minimum van twee personen.

Beide trips worden georganiseerd door Adi, die ook zelf meegaat. Vertrokken wordt er vanuit Senaru.

Jullie kunnen Adi bereiken op het volgende telefoonnummer: +62.823.4099.7161

De foto’s heb ik van Adi gekregen.

Ik wil iedereen vragen om dit bericht zoveel mogelijk te delen.

04 november 2018