Regenseizoen 2017-2018


De natuur spreekt weer op Bali. Wind en water hebben hun krachten gebundeld en beuken samen met de goden op de kust van Bali. De golven rollen niet meer, ze worden door de wind opgestuwd en vallen van alle kanten aan. Achter mij zit Hari Krisna liederen te zingen om de oceaan te vragen zich terug te trekken. Het is een imposant schouwspel en eigenlijk geniet ik van het krachtenspel. En ja hoor ik kon de uitdaging niet negeren, sandalen aan de kant en de golven tegemoet. De kracht die je dan voelt van moeder natuur is verbazingwekkend en het dwingt weer eens keer respect af.

Echter de gevolgen voor de bevolking waren beangstigend. Gedurende deze dagen sloeg de regen als een gesel over Bali. Modderstromen teisterde de straten en gingen zonder te vragen de huizen binnen, tot een hoogte van plaatselijk soms 150 centimeter.

Eindelijk na dagen gebeuk en boten aan land gehouden te hebben, angst om uit te varen, heeft de zeegod Baruna zich teruggetrokken en is de zee weer rustig geworden. Of de ceremonie geholpen heeft zullen we waarschijnlijk nooit weten.

28 januari tot en met 09 februari 2018