Padangbai


De haven en omgeving

Mijn trip begint de dag voor het vertrek met een ceremonie. Deze ceremonie heeft als doel mij te beschermen en er voor zal zorgen dat ik een behouden thuis komst hebt. De planning was de dag erna heel vroeg te vertrekken, maar mij kende is dat dus niet gelukt. Mijn eerste stop is Padangbai. Ongeveer 3 uur rijden vanuit Banyualit.

Bij aankomst in Padangbai eerst een heerlijke Bali koffie met een stevige en gezonde boterham met veel groente en mayonaise…hahaha.

Voor de derde keer op rij slaap ik in Zen Inn. Goed bed, schone kamers, lekker eten en leuke dames die alles verzorgen. Een echte aanrader.

Vanuit Padangbai vertrek de boot naar Lombok, deze oversteek duurt ongeveer 4 uur. Je kunt ook kiezen voor de dagelijks fastboat (luxe en snelheid). Maar dat soort dingen zijn aan mij niet besteed. Padangbai is een kleine havenplaats en werd gekenmerkt door authentieke rust en eenvoud. Wat mij erg opviel was de overkill aan toeristen die allemaal de fastboat naar Lombok namen. Het belangrijkste strand rondom de haven functioneert als een ferry terminal. Er liggen altijd heel veel kleurrijke vissersboten in de vorm van een marlijn.

Toen ik de eerste keer in Padangbai was (17 december 2012) lagen er drie boten kapot in het water. Ik was heel benieuwd of die boten er nog lagen. Ik heb gewacht tot het eb werd en ja hoor daar lagen ze alle drie nog.

Omdat ik al meerder keren op Lombok ben geweest is Padangbai geen vreemde plaats voor mij. Echter heb ik mij nooit verdiept in de omgeving wat ik deze keer wel ga doen. Ik heb de tempels bezocht, die allemaal centraal boven op de berg lagen. Nou ja berg, maar voor deze ouwe berggeit was het wel een hele klim.

De twee afgezonderde stukken strand daarvan was White Sand Beach wel het mooiste. Blue Lagoon was voor zien van veel toeristen en voor mij niet aangenaam. Het was wel een hele klim naar de White Sand Beach, maar wel de moeite waard.

De rest van de tweede dag heb ik lekker wat gewandelde en gerelaxt. De 21ste vroeg op en met de ferry naar Lombok.

20 april 2018