Oktober voorbij


De maand oktober

De tiende maand van het jaar. Voorbij is die en slechts nog twee maanden scheidden ons van het einde van 2019. Wanneer ik naar het strand ga dan loop ik wat rond en observeer de omgeving. Maak wat foto’s en ga op de rand bij het standbeeld zitten.

Langzaam komen de mensen naar het strand. Ik kijk voor me uit en zie de zon langzaam achter de horizon verdwijnen. Mijn telefoon staat op stil en de gedachten gaan hun eigen weg. Je ziet de pracht van Moeder Natuur en ik realiseert me hoe mooi de Aarde is. De wereld is alles wat er op staat, dat zijn de mensen, huizen, auto’s. De wereld is koud, hard, meedogenloos, gierig, egoïstisch, in de ban van de sociale media en gebaseerd op het grote geld waarvoor al dat mooie vernietigd wordt. Ik wordt daar verdrietig van en door te zeggen: ‘ja, dat is nu eenmaal de wereld waarin we leven en daar hebben we het mee te doen” dan zal er nooit iets veranderen en dan gaan mensen in Hong Kong, Bern en Chili schijnbaar voor niks de straat op.

Dan zittend op het strand met deze gedachten en ik kijk rond dan zie ik gelukkig ook andere dingen die me blij maken en wat hoop geven. De gitaarmuziek van de jongens, de kinderen die met de boomstam spelen die net was aangespoeld, de man zegt tegen mij: “maak nog wat foto’s, dan spring ik nog een keer”.

Lovina

Het is extreem rustig in Lovina. Slechts een aantal toeristen en de meeste blijven maar één of twee nachten en reizen dan door naar Ubud of Amed. Er zijn weer een aantal mooie warungs en restaurants bij gekomen, sommigen hebben uitgebreid en sommigen hebben hun warung wat kleiner en gezelliger gemaakt. Lovina is een speciale plaats in het Noorden van Bali. Het is niet alleen een plaats maar meer een strook langs de kust. Het is een gebied met een hart dat je op andere plekken op Bali niet of nauwelijks vind. Zie op mijn link een verhaal over Lovina.

https://www.mytravel-indonesia.com/lovina-kota/

02 november 2019