Oksana en Igor


Twee mooie dagen.

Oksana en Igor komen uit de plaats Lviv. De plaats Lviv ligt in de Ukraine. Ik heb net even op google gekeken. Verdulme dat is een mooie plaats. Zij maakte een rondreis door Azië en Bali was hun laatste halte. Het moest meer relaxen dan reizen worden. Het mooie aan deze ontmoeting was dat zij op huwelijksreis waren. Een huwelijksreis van meer dan 5 maanden en door 10 landen inclusief Bali.

Vanuit Kuta kwamen ze met de motor naar mijn huis. Flink wat regen onderweg en de tijd die door de GPS wordt aangegeven klopt nooit. Ze dachten er dus in een korte tijd te zijn. Maar ook dat doet de gps, je ongelofelijk omleiden over kleien en haast onbegaanbare weggetjes. De hele trip had dus langer geduurd dan ze gepland hadden. Ze zouden twee nachten blijven.

Soms dan heb je dat wel eens, je geeft iemand een hand, het is een stevige handdruk en iets van energie komt vrij en het klikt meteen. Dat was met Oksana en Igor ook zo en dat zou later ook blijken.

Om op de eerste dag nog activiteiten te ondernemen was de tijd te kort en waren ze ook te vermoeid. Terwijl zij zich aan het douche waren had ik een lekker kop lokale koffie gemaakt. Lekker buiten gezeten en gepraat over hun reis, Ukraine en ik over Bali.

We zijn daarna naar het strand gegaan dat we de volgende dag ook zoude doen. We hebben daar samen genoten van de ondergaande zon, de mensen die we ontmoette. Putu die het fruit kwam verkopen. De dochter van toko nummer 7 met haar dochtertje, de meisje die Engels studeerde en bij ons kwamen oefenen. Zij genoten daar op dezelfde manier van als ik telkens doe.

Toen het donker werd zijn we naar Warung Aria gegaan waar we een heerlijke krabsoep hebben gegeten.

De volgende dag zijn we naar het boeddhistische klooster Vihara gegaan in Banjar. Vandaaruit naar Lina voor de lunch, naar huis voor koffie. Ik had hun verteld over Gambuh en daar wilde ze wel naar toe. Na wat heen weer gebel kreeg ik eindelijk Ketut Budi te pakken en zijn we Gambuh gaan bezoeken. De andere kant van Bali.

Omdat we na Ganbuh nog wel iets wilde ondernemen stelde ik voor om nog een mooie route te rijden die uiteindelijk in de bergen bij een warung zou uitkomen waar je een grandioos uitzicht hebt op een gedeelte van Buleleng.

Daar wat gedronken, foto gemaakt van een mooi beeld en gebakken banaan gegeten. Zitten kletsen over huwelijk en zo en over romantisch zijn. Op dat moment klonk Perfect van Ed Sheeran uit de boxen. Igor stond op en pakte Oksana bij de hand en leidde haar naar daar waar de vloer vrij was en ze danste tot aan het einde van de muziek. Prachtig.

In de namiddag weer naar het strand, gegeten bij warung Ayu. Het einde van twee kofrte maar zeer mooie dagen, met twee mooie mensen.

27 mei 2018