November en December Lovina Beach


De laatste keer dat ik iets schreef over Lovina Beach was op 20 november. Ik bleef trouw gaan omdat Lovina Beach voor mij mijn rustpunt is. Ook al was er niemand na een regenbui, het gevoel was er altijd. Dan was het de rust, de uitgestrektheid van het lange en brede strand. Dan was het stil, slechts de golven hoorde je.

Het zijn de foto’s die het verhaal vertellen. De man met het baardje die ik bijna iedere dag al zeven jaar tegenkom en we altijd naar elkaar zwaaien. Hij komt van Singaraja op zijn fiets, en achterop staat een tempex box waarin ijs zit dat hij verkoopt.

De jongen die bij mij komt zitten en trucjes met zijn kaarten doet. Lisa met haar vriendinnen. Lisa studeert aan de universiteit Engels en vanuit school komt ze naar Lovina Beach om armbandjes te verkopen. Bijna dagelijks.

De jongens samen met Bintang verkopen dagelijks de armbandjes op het strand. Nu is het rustig en zijn er weinig toeristen en dus geen of nauwelijks wat inkomsten. Ze zaten op de rand vlak voor de ijscoman, wat treurig te kijken en in gesprek met hem. Maar ja de ijscoman had ook geen klanten…..ja eentje.

De meiden die met een balspel bezig waren en de grootste lol hadden als weer iemand werd afgegooid. Harley Davidson kwam helemaal uit Jakarta om de motoren te promoten. LPD Kalibukbuk die zijn jaarlijks feest bij Lovina Beach had georganiseerd. De vader met zijn dochtertje of het gezin uit Java die wilde dat ik een foto van hun kinderen maakte. De danspartij van de kleintjes, die later allemaal getrakteerd werden op snacks en wat te drinken.

En dan Moeder Natuur die zich momenteel in al haar pracht laat zien. Ons eindelijk wat regen heeft gegeven voor boer en natuur. Nog even en dan zit 2019 erop en gaan we aan heel wat nieuwe uitdagingen beginnen in een nieuw jaar dat ons 360 nieuwe mogelijkheden geeft.

Allemaal grote en kleine momenten van plezier, van geluk. Momenten die ons even op een plaats laten zijn waar we allemaal zo graag altijd zouden willen zijn. Los van al dat wat ons constant in de greep houdt voortgebracht door de sociale en “normale” media.

18 december 2019