Noodweer 22 maart 2018


We dachten allemaal dat het regenseizoen wel voorbij was…dus niet. Vandaag werden we overvallen door een plotseling opkomende storm. De regen kwam van alle kanten en in een hele korte tijd stond alles blank. Het onweer rolde vanuit de bergen richting zee, een zeer beangstigend gebeuren. Toen het onweer voorbij was ben ik gaan rond rijden. Heel veel wegen waren niet begaanbaar door het water. De weg in Lovina naar het standbeeld van de dolfijnen stond helemaal blank. De hoofdweg naar Singaraja daar was geen doorkomen aan. Het water stroomde de berg af naar de bewoonde wereld en kwam zo terecht in de straten, de rioleringen liepen vol en het papier, plastic, hout etc. verstopte de riolering. Het is vreselijk voor velen die pas alles na het laatste noodweer weer in orde hadden.
Vandaag moest ik even in Singaraja zijn om iets op te halen. Het water was op plaatste nog steeds niet weg, de modder lag overal langs de kant van de weg en het verkeer stroomde maar langzaam door. In mijn eigen dorp Celuk Buluh is een man overleden door de bliksem, als ook in Serririt en Kaliasem en iemand uit Anturan ligt in het ziekenhuis.
Boven mijn huis schijnt een heerlijk zonnetje, de temperatuur is zeer aangenaam. Het is half vier in de namiddag en ik verheug mij al weer om straks naar het strand te gaan….maar boven de bergen hangen al weer de grijze wolken. Laten we hopen dat de mensen een tweede vloedgolf bespaard blijft.

22 maart 2018