Lovina Festival derde dag


Het begon allemaal wat hectisch voor mij, iets wat beslist niet bij mij past. Ik zat wat te keuvelen en aaah….beloofd om vier uur op het strand te zijn om foto’s te maken. Mijn spullen gepakt en naar het strand gereden…kom ik daar kon ik terug….disk zat nog in de laptop. Tja zal mijn moeder altijd zei: “wie zijn verstand niet gebruikt moet zijn benen gebruiken”. Nou ja in mijn geval dan de motorscooter.

Bij aankomst zag ik in de verte al de viermaster liggen. Geweldig, nog meer bezoekers. Motorscooter geparkeerd en weer rond gelopen. Er werd weer gepoetst en alles netjes gemaakt.

De derde dag begon al om vier uur in de namiddag en die dat was bestemd voor de kleintjes. Nou ja, kleintjes, als je zag hoe ze over het podium liepen, alsof ze niks anders gewend waren. Het was echt geweldig. De mensen van de organisatie en de jongens en meisjes hadden echt alles uit de kast gehaald. Dansen op verschillende manieren, traditioneel en modern. De meisjes en de jongens, ze danste alsof ze dat al jaren deden. Tijdens het traditionele dansen zagen je de sierlijkheid weer ontstaan. Dit zit gewoon in de gene. Een echte modeshow uitgevoerde door zowel de meisjes als de jongens. Prachtig hoe trots ze dat deden. En ja natuurlijk allemaal trotse papa’s, mama’s, oma’s en opa’s.

Daarna was het tijd voor een biertje en wat eten. Samen met wat vrienden een biertje gaan drinken. Zij gingen aan het strand eten en ik had behoefte om even alleen te zijn en te eten. Vriend Jean was al de hele dag op toer en ik vroeg me al af waar hij bleef. Tja, een beetje omgereden en dan wordt het helaas donker.

Het avondprogramma was weer grandioos gevuld en van een hoge kwaliteit. Een hoogtepunt was toch wel het “drama” stuk Nyanyian Laut gespeeld door het dorp Anturan. De verschillende acts volgde elkaar daarna snel op. Drie bands en een dansgroep die een prachtige voorstelling weg gaven. De Reggae Band Kecap Asin Badn bracht vele in verleiding om voor het podium hun gevoelens te tonen over deze muziek. Heerlijk om te zien dat jongeren daar dan op deze manier van kunnen genieten.

Tijdens het optreden

van de kleintjes werden wij via de telefoon geconfronteerd met verwoestende aardbevingen in Sulawesi. Er kwam zelfs een Tsunami waarschuwing en die tsunami kwam er ook en nam alles wat die zag en tegenkwam met zich mee. Het zou de hele avond en nu nog de ene beving na de andere beving geven. Het is goed om tijdens deze mooie dagen ons toch goed te realiseren dat er op iets meer dan 1000 kilometer van ons vandaan zich een tragedie aan het afspelen is. Onze harten zullen op dit moment bij Sulawesi zijn om hun sterkte te geven in deze zware dagen die nog komen gaan.

28 september 2018