Lovina Festival 2019 De Voorbereiding


De voorbereidingen

De voorbereidingen voor het 24ste Lovina Festival zijn gister in de late namiddag van start gegaan. In een hele korte tijd stond het podium recht en op zijn plaats. Het is nu iets meer naar voren geplaatst om aan de achterkant wat meer ruimte te krijgen voor de artiesten.

Gestaag kwamen de vrachtwagens met materiaal aangereden en werd alles afgeladen en op de plaats gelegd waar het nodig was. Iets verderop was ben al bezig met het opzetten van de tenten waar straks allerlei lekkernijen te kopen zijn. En da\ar waar hard gewerkt wordt is er natuurlijk altijd honger en dorst, wat verzorgd wordt door de omliggende toko’s en warungs. Ik liep er al een tijdje rond tot opeens een van de mannen riep: “pa mau makan” en werd ik uitgenodigd om mee te eten. Na het eten werd er eerst gerust. Later zou men er weer flink tegenaan gaan, wat vanmorgen ook wel bleek.

De eerste groep die straks gaat optreden kwam al een kijkje nemen naar het podium en ging meteen aan de slag met oefenen. Ook de eerst schepen waren al gearriveerd en het wachten is nu nog op de vier master die er normaal gesproken ook altijd bij is.

Wanneer ik kijk naar het podium zoals dat nu al is opgebouwd met al die kleuren dan beloofd het Lovina Festival weer heel mooi te worden en zal het een aantal dagen genieten worden van dans, muziek, komieken, lekker eten en drinken.

26 september 2019