Lovina Festival 2019, Dag twee van de voorbereidingen


Toen ik vanavond op het strand aankwam was het een drukte van jewelste. Van alle kanten waren de mensen bezig met bouwen. Langs het strand stonden de tenten voor de warungs en toko’s al helemaal klaar en iedereen was druk bezig met inrichten. Ik heb al gehoord wat er aan eten komt en dat wordt weer smullen.

De ceremonie werd uitgevoerd bij de vloer waar de toeschouwers op gaan zitten, met het verzoek aan de goden om het Festival in goede banen te leiden en dat het weer een succes mag worden.
Overal waren er vlaggen plaatst, de planten werden aangevoerd en zullen vanavond op de plaats gezet gaan worden. Er staan overal enorme professionele verdeelkasten om het verloop rondom de elektriciteit goed te laten verlopen. En weer twee groepen die morgen dienen op te treden waren komen kijken en hadden overleg met wat waarschijnlijk de “toneelmeester” is.

De vlaggetjes worden nog eens goed gehangen, een man staat uitleg te geven wat er staat te gebeuren, een gedeelte van de band staat al klaar, de sound wordt getest waarbij mijn oren ploffen, het is al donker en toch klimt de man nog even in de mast om alles te controleren.

De vier master is er nog niet. Het schijnt dat hij ergens in de buurt van Amed voor anker ligt, maar komen doet die beslist. De zonsondergang is zoals die behoort te zijn bij het Lovina Festival: magisch. Beide vullen elkaar goed aan.

Het thema van het festival dit jaar is: “Cultivating The Eternal Peace” (Het Cultiveren van de Eeuwige Vrede}
Voor mij persoonlijk is dit een prachtig onderwerp en ik hoop werkelijk dat het Lovina Festival daar een kleine beetje aan kan bijdrage, al is het maar op hele kleine schaal.

Want: Een druppel kan uitgroeien tot een grote oceaan.

26 September 2019