Lovina Dolfijnen Spotten


Één van de speerpunten en dat waar Lovina bekend om is, is wel het spotten van de dolfijnen. Afgelopen zondag was het mijn elfde keer dat ik het ruime sop koos in de hoop de dolfijnen te zien. Ik ging met mijn kennissen Truus en Sjef. Maar helaas het werden slechts een paar vinnetjes deze keer. Oorzaak was een overijverige bootsman die heel wat bikini’s aan boord had en dus telkens als hij een vinnetje boven water zag uitkomen, hij plankgas gaf en je zag de dolfijn met zijn vinnetje zwaaien zo van: “Doei, hier heb ik geen zin in”.

Voor het spotten heb ik altijd dezelfde bootsman. Je raakt bevriend en dan wil je niet meer wisselen, ook omdat je weet dat het heel moeilijk is om klanten te krijgen. De concurrentie is moordend.

Misschien staat het niet netjes om reclame te maken, maar ik doe het toch. Zijn naam is Ketut Budi en te bereiken via zijn telefoonnummer +62 812-3675-2388.
Ketut Budi is naast zijn beroep als bootsman ook nog Pemangku oftewel Priester. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Twee zoons en een dochter.

De prijs voor een groep van minimaal 4 personen bedraagt 60.000 roepia per persoon. De vertrektijden die bij deze prijs behoren kunnen in overleg zijn om 06.00 of 07.00 of 08.00.
Wil je om 09.00 dan kan dat ook maar dan is de prijs 75.000 roepia per persoon, bij een groep van vier personen. De reden hiervoor is dat je dan verder de zee op moet gaan. Het is dan erg rustig ener zijn praktisch geen andere boten op zee.
Het vertrekpunt is de kust bij Banyualit.

De Dolfijn bij Lovina

De spinner of spinner dolfijn (Stenella longirostris) is een soort dolfijnen die voorkomt in tropische en subtropische wateren over de hele wereld. De naam “Spinner Dolphin” is te danken aan de sprongen die hij uit het water maakt, die hij regelmatig rond zijn lengteas laat draaien.

De spinner is een slimme, gespierde, torpedovormige dolfijnensoort met een smalle middellange tot lange snuit. De rugvin is groot, driehoekig of sikkelvormig en geplaatst in het midden van de rug. De staart is puntig. Door mannetjes, de onderkant van de staart kielde, en soms de top. De grote puntige vinnen zijn zwart tot lichtgrijs van kleur. Bij oudere mannen zijn de flippers aan de voorkant gebogen. De spinner van alle cetaceanen het grootste aantal tanden: 45 tot 65 scherpe, conische tanden in elke kaak.

Qua lichaamsgrootte zijn kleur en tekening de meest variabele spinnerdolfijnsoort. De meeste dieren hebben een donkergrijze, bruine of zwarte rug die overgaat in een lichtere grijze of geelachtige flank en een voornamelijk witte of lichtgrijze buik. In sommige populaties hebben ze een gele of paarsachtige buik in het algemeen. Meestal zijn de lippen donker omrand en loopt tot een donkergrijs grijze streep tussen het oog en de flipper.

De spinner is 130 tot 240 cm lang en 45 tot 75 kg lang. Mannetjes zijn typisch 170 tot 240 cm, vrouwtjes 170 tot 220 cm.

Op mijn website probeer ik op mijn manier te laten zien wat er op Bali in verschillende streken te zien is. Uiteraard zal ik niet alles hebben en ook het vullen van deze website gaat niet in één keer. Mijn intentie is te proberen om tot twee tot drie artikelen per week te komen.

Wil je meer weten over Lovina dan klik op onderstaande link.

Lovina Kota

17 december 2018