Lovina Beach maart 2020


Maart 2020

Vandaag moest ik echt even naar Lovina Beach, gewoon ergens wat op het strand zitten. Even het denken uitschakelen en naar de horizon kijken en me verder niks meer afvragen. Twee Balinezen waren er en verder niemand. Een prachtige wolkenpartij deed mij de rust geven. Ik hou me netjes aan de regels die de landelijke overheid heeft uitgevaardigd. Het is een soepel beleid en belemmert niet onze vrijheid zoals dat in het westen gebeurd. Vrijheid op alle fronten is het allerhoogste goed dat de mensheid heeft. Op Bali waren alle grote ceremonies en Ogoh Ogoh  afgezegd, en in onze regio werd dat perfect opgevolgd en ja op sommigen plaatsen was er een kleine ceremonie. Alleen de priesters waren aanwezig met hun vrouwen, verder niemand. De priesters zaten allemaal ver genoeg uit elkaar. Iedereen vraagt dan of die ceremonies dan echt moeten. De Balinees is in zijn hart een mens die nauw verbonden is met de natuur. Zij zijn er dan ook van overtuigd dat wat er nu gebeurd een signaal is van Moeder Natuur. De kleine ceremonies hadden tot doel om de balans tussen de mens en de natuur weer te herstellen.

De maand maart was een maand met nog grotere tegenstellingen dan februari al was. De wereld staat op zijn kop, vrijheden worden aan banden gelegd, er is paniek en angst, er wordt wc papier gehamsterd er verschijnen tientallen deskundige. Maar Lovina Beach blijft en in het begin bleven een aantal getrouwe komen en genieten van het samenzijn. Er werd gelachen, gegeten, muziek gemaakt (Gusdek is zijn naam), de hond Wally liet zich weer eens zien op het strand…totdat er opeens een spandoek hing dat het strand en de omgeving niet meer toegankelijk was voor grote groepen. Gesloten dus.

Twee keer ben ik daarna nog geweest en Whity lag rustig te slapen, drie Balinezen zaten er wat voor zich uit te staren en voor de rest was het leeg. Een surrealistische omgeving.

Als mensen zijn wij in staat om energie te bundel waardoor het versterkt wordt. Ik ben dan ook niet bang en ik ben niet in paniek, voor mij zijn de woorden Vertrouwen en Liefde van groot belang.

28 maart 2020