Lovina Beach juli 2018


Zelf woon ik in Desa Celuk Buluh, dat behoort tot het dorp Banyualit. Met de motor is het ongeveer 5 tot 10 minuten rijden tot aan Lovina Beach. Het is ongeveer vijf uur in de namiddag wanneer ik er naar toe rij, wat rond loop en dan op mijn vaste plekje ga zitten. Totdat het donker is ben ik er bijna dagelijks aanwezig om gewoon te genieten van de ondergaande zon en de mensen die er op dat moment zijn. Lovina Beach is niet te vergelijken met Kuta. In Lovina zijn de gidsen en verkopers nog vriendelijk en een “Nee” wordt heel simpel geaccepteerd en er wordt niet aangedrongen. Meestal blijven ze iets hangen met een heleboel vragen die ze dan op de toerist los laten. Puur uit nieuwsgierigheid. Ik heb de camera altijd bij mij, waar ik ook naar toe ga hij ligt onder de zitting van mijn motor. De mountain Agung is op het moment rustig en de afgelopen dagen heb ik dan ook gebruikt om weer flink wat foto’s op het strand te maken waarvan hier een samenvatting is.