Lovina Beach Februari 2019


De maand februari is voor bij en de derde maand van dit nieuwe jaar staat al weer te springen om te beginnen. De tijd gaat steeds sneller voorbij. Het was een maand met heel gebeurtenissen en ook weer dingen die hadden moeten gebeuren, maar niet gebeurd zijn.

Het weer heeft zich van alle kanten laten zien. Er waren weinig zonsondergangen, maar daarvoor kregen we soms schitterende wolkenpartijen. Wolkenpartijen die voorbij gleden als een droom. Op veel plaatsen was heel veel regen gevallen, terwijl op plaatsen zoals Gambuh de regen achterbleef en de rijstplanten niet wilde groeien.
Het weer was weerbarstig en sloeg midden in de nacht toe. Veel boten helemaal weg of zwaar beschadig. Op sommigen plaatsen waar mensen aan de kust woonde was het huis lichtelijk beschadig. De bootsmannen spraken van een ongekende storm. Een storm die er voor zorgde dat ze allemaal midden in de nacht om drie uur op het strand waren om de boten te redden.

De zondagen waren het drukst bezocht op het strand van Lovina Beach. Door de week waren er weinig mensen. De toeristen zijn er nagenoeg niet. Gister was er een hele groep jongeren uit Nederland. Omdat het op alle stranden niet druk is komen “nieuwe” verkopers naar het strand van Lovina en jammer dat deze niet begrijpen dat hier in Lovina Beach niet gepushed wordt. Dat zorgt wel eens voor wat boze gezichten. De dag erna dan zie je deze verkopers dan ook niet meer.

Gister naar Denpasar om een pakketje op te halen, ja met de motorscooter. Op de terug weg even lekker gestopt en ja ik realiseer mij het dubbelle ervan om een hamburger bij McDonalds te eten. Onderweg af en toe regen mogen ontvangen. Maar toen ik richting Lovina ging, daar kwamen toch badkuipen met water naar beneden, ongelofelijk. De gang voor mijn huis stond helemaal blank en de boom lag weer op zijn gat. Vandaag hebben vrienden hem recht, en meteen dieper gezet.

Maand maart kan wat betreft weer nog wel wat roet in het eten gooien, maar het zal langzaamaan wat beter gaan worden. Ook al is het niet druk het blijft een heel bijzonder strand.

28 februari 2019