Lovina Beach 18 januari


Gister was een dag dat je dacht, nou ja we zijn vroeg aan tafel voor het avondeten. Zo rustig was het op het strand. Maar heel langzaam kwam het op gang. Van alle kanten kwamen opeens mensen, lokaal en wat bijzonder was redelijk wat toeristen. Op een afstand hoorde ik de muziek al en ietsje later stond en zat de groep van Gede Voga op het plein bij het standbeeld van de dolfijn.

Gede Voga heeft een groep jongeren die hij de traditionele dansen van Bali leert. voor hem en de groep is het belangrijk dat de traditie van Bali niet verloren gaat naar overgedragen wordt van generatie naar generatie. Zijn inkomsten daarvoor ontvangt hij uit donaties, het optreden in hotels zoals op 25 december in Adirama Hotel, en optredens zoals gisteravond dan wordt er met de pet geld opgehaald. Een prachtig initiatief.

Er werd sinds lange tijd weer gevist, hoe gitarist was er weer en liet zijn klanken over het strand gaan en er was een grote groep dames uit Malang die een afspraak met het Gouvernement hadden om over toerisme te praten.

Even zag het ernaar uit dat we geen zonsondergang zouden krijgen en Moeder Natuur hoorde mij denken en liet mij weten nooit aan haar te twijfelen. Ze liet zich dan ook weer in al pracht zien want ook dit soort luchten zijn prachtig om te zien en ervan te genieten.

18 januari 2020