Dag één de aankomst


Zoals verwacht stond ik te laat op, maar was door een beetje te jagen toch op tijd bij de kassa voor de ferry. De ferry zou om 08.00 vertrekken. Dus niet, had pech onderweg gehad. Lekke band. We vertrokken dus pas om 09.30. Nou ja maar een beetje later. De reistijd is normaal tussen de 4 en 5 uur. Vandaag dus 5 uur. Onderweg nog wat dolfijnen gezien die mee zwommen. Eentje ging recht opstaan zo van, “ja kom op met die vis”. Helaas geen vissersboot, dus zwom de dolfijn maar verder. Verder op de boot was het niet spannend. Geslapen…..wakker….geslapen….pop mie gegeten…geslapen….wakker….oh ja en koffie en water gedronken.

Eenmaal van die boot af meteen naar Sekotong. Hups het ging al meteen goed met heerlijke haarspeld bochten en steile gedeelten. Het was wel één rechte, slingerende weg. Eenmaal aangekomen moest ik even één oog dichtknijpen, een diepe zucht laten en dacht och het voordeel van de twijfel. Zin in een biertje, zin in koffie. Nee dat hebben we niet. Hier heb je geld ga maar kopen. Heb je water, nee. Dan ook maar meenemen.

De kamer was schoon, geen bed bugs. Het biertje kwam, één zakje koffie kwam en ging ook heel snel weer. Het avondeten moest gehaald worden en was dan ook heerlijk. Redelijk geslapen. In de ochtend het zonnetje zien opkomen en ja daar had ik dus een luxe probleem. Niemand aanwezig en ook mijn koffie was er niet meer. Die had ik het s ’avonds opgedronken. Ontbijt? Nou ik ben dus naar de buren gelopen en daar maar ingecheckt. Kreeg ik meteen een ontbijtje. De dame vond me mager uit zien. Dat was mijn kennismaking met Sekotong. Maar wat is het hier mooi. Maar dat komt morgen……

22 april 2018