Les waterval, Symon en Aling-Aling Waterval


Les Waterval behoort tot een van de mooiste watervallen van Bali. Het schijnt ook de hoogste te zijn. het bijzondere aan deze waterval is hoe het water naar beneden valt en de zon die er op bepaalde momenten doorheen schijnt en een regenboog laat ontstaan. De waterval ontstaat uit een heilige wel, vandaar dat priesters hier hun heilig water komen halen en de lokale mensen tijdens volle maan hier hun lichaam en ziel komen reinigen.

Het is niet zo lang rijden en we konden het dan ook rustig aan doen om te vertrekken. De weg er naar toe laat ook zijn schoonheid zien in alle kleuren. In de plaats Les is het een flinke weg omhoog, wat geslingerd en dan kom je op de parkeerplaats. De entree bedraagt nog steeds 20.000 rp per persoon. Daarna is het ongeveer nog een half uurtje lopen. Wij waren gelukkig de enige. Toen we weg gingen kwamen er wat toeristen. Ook deze waterval is al ontdekt door de toeristen, maar gelukkig niet door de massale selfie makers. Na afloop hebben we wat gedronken en genoten van de heerlijke chocolade. Inge twee chocolade ballen en ik een stuk chocolade vlaai. Zalig.

Vandaaruit zijn we naar de kunstenaar Symon gereden. Hij lag in zijn hangmat, kwam er wel uit maar liep erg slecht en trok wat met zijn arm. Wat gepraat en rond gelopen. Hij wees Inge nog de weg hoe ze moest lopen. Het blijft altijd een verassing bij Symon, er is altijd iets nieuws te zien wat je de vorige keer niet is opgevallen.
Vandaaruit naar huis, gedoucht en heerlijk bij Seabreeze op het strand gezeten, biertje gedaan en wat gegeten.

Vandaag wilde Inge de sprong wagen en zijn we naar Aling-Aling waterval gegaan. je kunt daar springen vanaf 5, 10 en 15 meter en van de rots afglijden. Het is best wel een ruig gebied en deze oude klimgeit was blij dat de gids hem soms een handje hielp. Het is niet meer mogelijk om alleen te gaan, je bent verplicht om met een gids te gaan en op zich geen verkeerde zaak. We moesten voor ons twee 220.000 rp betalen. Na afloop een stukje teruggereden en gegeten bij Alum Sambangan.

En zo schrijden de dagen langzaam en ook weer snel voorbij.

11 september 2019