Les Waterfall 28 oktober 2018


Vandaag een heerlijk ontspannen dag gehad. Lekker niet vroeg opgestaan, wat aan getuttelt. Klaar gemaakt om naar Les Waterfall te gaan. De laatste keer was op 02 juni 2018. Ik had wat behoefte aan gezelschap en vroeg aan Eliani of zij zin had om mee te gaan. Normaal werkt zij rond de 12 uur per dag, maar het kruidnagel seizoen is voorbij. Ze kon dus mee gaan. Gezellig.

Het is ongeveer een uurtje rijden en het is nog een waterval die gelukkig niet goed staat aangegeven en er dus hopelijk weinig mensen zullen zijn. Dat was deze keer anders. Er was een groepje locals en een handjevol toeristen, die niet lang bleven. Les Waterfall is wel een van de mooiste en meest bijzondere watervallen. Wanneer je vroeg in de ochtend komt dan heb je de schittering van het daglicht dat het neerdalende water van prachtige kleuren voorziet. Het water valt als het ware naar beneden wat op zich al een machtig gezicht is.

Les Waterfall vindt zijn oorsprong in een well. Deze well bevat heilig water. Dat is dan ook de reden dat veel lokalen mensen naar de waterval komen om lichaam en ziel te reinigen. Er was een echtpaar die het reinigen heel erg serieus nam en dat was heel mooi om te zien. Ik kon ook niet nalaten om het vast te leggen.

Vanuit de parkeerplaats is het ongeveer nog een kleine 45 minuten lopen over een gedeeltelijk goed pad, een stuk door het water en over een partijtje rotsen en keien. Het enige dat je hoort is het knisperen van de bamboe, het stromende water en de zingende vogels. We hebben daar samen ongeveer een uur gezeten en lekker met de pootjes in het heerlijk koude water.

En dan maak zo een fijne dag behoorlijk hongerig. Daar heb ik dan een heerlijke plek voor. In Korbokan (Singaraja) en aan het strand. Daar waar je de zee hoort klotsen, de poezen rond je lopen, bij je komen liggen en snorren. Daar is een super kleine warung waar je vis kunt eten die net gevangen is. Dus vers van de pers. Daar zijn we heen gegaan en jongens wat hebben we gesmuld, zalig. Daarna zijn we naar mijn huis gereden. Daar stond de motorscooter van Eliani. Om ongeveer half vijf ging zij naar huis.

Een mooie dag.

28 oktober 2018