Indonesia Tourism School


Vandaag was een belangrijke dag voor een aantal studenten van de school ITS. Ze mochten hun kunnen laten zien tijdens een uitgebreid en zeer speciaal diner in het exclusieve “Fine Dining” restaurant The 10Th Table. Het is een restaurant dat zich toegelegd heeft op een volledige en maximale service waarbij de kwaliteit van de gerechten op een zeer hoog niveau liggen.

ITS is een opleidingsinstituut dat zich gespecialiseerd heeft in het uitvoeren van toeristische trainings- en opleidingsactiviteiten die de nadruk leggen op kwaliteit. Het team bestaat uit professionele medewerkers op het gebied van toerisme.

Twintig mensen waren uitgenodigd om aan deze try out deel te nemen. Het restaurant was al helemaal in gereedheid gebracht en de chef kok Ketut Tangkas Adryana was in de keuken met studenten druk bezig om de maaltijden voor te bereiden.

De laatste voorbereidingen werden nog besproken door de hele staf van ITS. In de bar werden de studenten nog een keer toegesproken door de directrice Komang Rusma Ari Santi. Ik ken haar als een zeer bevlogen vrouw die jonge mensen een kans wil geven om hun leven meer vorm te geven. Bij alle studenten was de nervositeit van het gezicht af te lezen. De schoenen knelde aan de voeten, maar er moest toch flink gelopen worden.

De eerste gasten kwamen en werden bij de ingang welkom geheten, kregen een koud vochtig doekje en werden op een zeer professionele manier naar hun plaats gebracht. Naar mate de gasten één voor één of met hun tweeën binnenkwamen zag je dat de rust en zelfverzekerdheid bij de studenten was toegenomen. Het bedienen aan de tafel gebeurde op een zeer speciale manier. Het menu werd toegelicht waarbij de samenstelling van de gerechten werd uitgelegd en dat ging allemaal in het zeer goede Engels. De gerechten waren kleurrijk en mooi opgemaakt. De smaak was voortreffelijk.

Na afloop van het diner werd er nog een demonstratie gegeven hoe één van de gerechten op een speciale manier met alcohol werd voorbereid en één van de teamleden liet zien hoe je met flessen kunt goochelen.

Het was bijzonder om hier bij te mogen zijn.

23 november 2019