Het Straatje


De afgelopen dagen is er hard gewerkt inde Gang (Straatje) rondom de huizen bij ons. Al twee regenseizoenen lang was het vaak onmogelijk om onze Gang binnen te komen. Niet alleen het water zorgde dan voor overlast, maar ook de dikke modder die er lag. Dankzij een gift van de plaatselijke overheid konden in onze buurt overal de Gang’s opgeknapt worden.

Tussen zeven en acht uur in de ochtend kwamen de mannen en de vrouw aangereden op hun motorscooters. Eerst werd er bij gekletst, koffie gedronken en wat gegeten. Daarna werd de grote betonmolen gestart en die hield de hele dag zijn mond niet meer dan alleen maar tijdens de koffie pauze en de lunch. Er werd, ondanks de hitte, stug doorgewerkt. Regelmatig werd er cement en zand gebracht.

Omdat ze af en toe water nodig hadden was mijn poort open zodat ze daar gebruik van konden maken. En ja dan gaat meneer de opzichter Oni in de opening zitten, kijkt eens goedkeurend naar links en rechts. Begint eens te gapen, draait zich om en gaat lekker in het gras en in de zon liggen.

Nu zijn ze klaar en is het weer rustig. Het resultaat mag er zijn. in het regenseizoen geen problemen meer met binnenkomen.

15 juni 2019