Het leeft nog steeds……


De maand april is er eentje van de meest onverwachte gebeurtenissen die er niet alleen op Bali plaats vinden maar wereldwijd. Het werd steeds moeilijker om het strand te bereiken en toch bleven er best wel veel lokalen mensen komen om samen te zijn op hun favoriete strand, Lovina Beach.

Maar ze kwamen, te voet of met de motorscooter. Gewoon om met elkaar te praten en te genieten van de prachtige luchten. Hij kwam met zijn dochter om het zeewater te halen. Dit moet dan vooraan gebeuren omdat het dan gebruikt kan worden bij een ceremonie thuis.

De vissers waren er bijna iedere dag in volle getalen aanwezig. In de bootjes ver op het water of staand een meter of tien-vijftien uit de kust. Sommigen hadden netten bij zich en liepen langs de kust en vingen zo op hun manier de vis.

Normaal bij vollemaan of nieuwe maan is het strand vol met mensen die komen bidden en in de zee hun lichaam en ziel reinigen. Nu was er slechts één man aanwezig. Mooi was het om vaak te zien hoe de kinderen hun plezier beleefde door gewoon elkaar met water nat te maken en kopje onder duwde.

Gelukkig was het op het strand geen kommer en kwel en kon iedereen afschakelen om zo nieuwe energie op te doen. Nieuwe energie die ons gegeven werd door Moeder Natuur, want bijna elke dag liet zij zich in alle pracht en praal aan ons zien. Of het nu zware wolken waren, of een mooie zon die onderging, zij liet het allemaal zien.

Lovina Beach is voor mij een plaats waar ik voor een gedeelte mijn energie en kracht uit kan halen. Ook na een dag als vandaag, waarin we weer hoog de bergen in geweest zijn, is het strand voor mij een moment van refresh my mind.

30 april 2020