Het huis is klaar


De laatste loodsjes wegen altijd zwaar en zo was het hier ook. Met iedereen werd er flink geverfd en buiten werd alles opgeschoond. Vooral dat opschonen was belangrijk. In het Hindoe geloof moet alles schoon zijn om de goden te kunnen ontvangen. Ook mag er in het begin niet geslapen worden in de kamers voordat de ceremonie heeft plaats gevonden.

De ceremonie was op zondag en Pemangku zou de ceremonie doen. De hele familie was aanwezig. Yeni had haar hondje meegenomen en als ik naar hem keek dan liet hij zijn tandjes zien en gromde wat. Ja wij liggen elkaar niet goed…ha ha ha. De moeder van Yeni had de offerande voorbereid en was de assistent van Pemangku. Opa en Kadek zouden de gebeden zingen. Dat is in het Sanskriet en Kadek met haar 15 jaar is de enige van de familie die dit kan zingen.

Begonnen werd buiten en werd aan de god van zon de toestemming gevraagd om deze ceremonie te mogen doen en het verdrijven van de ongewenste geesten. Nadat dit gedeelte van de ceremonie had plaats gevonden werd alles naar binnen verplaatst om toestemming aan de goden te vragen om gebruik te mogen maken van de ruimtes. Ontzettend veel handelingen vinden er plaats om de goden goed te stemmen en de boze geesten te laten vertrekken. Na de ceremonie is het gezellig bij elkaar zitten en te genieten van alle lekkernijen en fruit.

De zes meiden bedanken de sponsoren voor hun prachtige slaapruimtes waar ze enorm blij mee zijn. nu kunnen ze met een gerust hard het regenseizoen tegemoet zien.

Bedankt allemaal.

22 september 2020