Het gezin met de zes dochters


Vorige week kreeg ik een bericht met vragen over het gezin en met name omtrent de oudste dochter Putu. Na over en weer berichtjes gestuurd kreeg ik het verzoek om in Singaraja te gaan kijken voor een redelijke laptop. Zo gezegd zo gedaan. Vandaag mocht ik dan namens een Anonieme Bekende een laptop gaan aanbieden. Iemand die erg betrokken is bij het gezin en vind dat de dochter de kans moet krijgen om haar studie te vervolgen.

Samen met Pemangku zijn we naar het gezin gegaan. We hadden brood met daarin chocolade en chocomel meegenomen. Het was dus eventjes feest. Toen Putu de tas van Indotech zag begreep ze het eerst nog niet en het duurde ook wel even voordat ze begreep dat het om een laptop ging. Jeni kwam langs om haar wat begrippen bij te brengen. En laat de foto’s maar spreken.

Het had gister wat geregend en ja hoor de matrassen en wat je noemt dekens en lakens waren vochtig. Een tijdje samen met Pemangku met de vader gepraat. Samen hebben we nadat we terug zijn gegaan nog wat gepraat over hoe je dit gezin nu kunt helpen. Daar is maar één manier voor en dat is helpen met het huis. Maar dan zit je gauw aan een bedrag van 100 miljoen roepia te denken. Wij realiseren ons heel erg goed dat we niet iedereen kunnen helpen.

Het was in ieder geval een mooi moment en met ons allen hebben we er van genoten.

18 mei 2020