Het gezin met de zes dochters op Bali deel 8


Kort verslag.

Vanmorgen, na koffie en ontbijt, weer de klim aanvaard om de 6 meiden te gaan bezoeken en te kijken naar de vorderingen. Allerlei snacks meegenomen en ijsjes voor de dames. Bij het laatste stukje hoorde ik de kleintjes al roepen: “mama, papa Henk”. Ik had de tas nog niet neergezet of de kleintjes stonden al naast me. Meteen de ijsjes gegeven en dat was bij de allerkleinste feest, overal zat het ijs en iedereen lachen.

Ik merkte ook vandaag weer dat Novi een spil in het gezin is. Ze zaten bij elkaar en deden allerlei spelletjes met woorden. De pret sprong er vanaf. Heerlijk om daar dan bij te zijn en zeker er zullen ook andere en moeilijkere momenten zijn. Novi had er goed de pret in en trok af en toe van die heerlijke gezichten. Ik zei tegen haar: “Novi, Facebook” “hmmmmm, ja oké”.

Tijdens het zeven van het zand was het Kadek die altijd net iets harder trok dan haar moeder en weer lag iedereen in een deuk. Novi had het te warm met scheppen, dus de jas moest voor verkoeling zorgen.

In de tussentijd gingen de mannen gestaag verder met het stukadoren, wat aardig opschiet. Eén slaapkamer is al klaar en nu waren ze met de buiten wanden bezig. Wanneer alles klaar en gedroogd is worden de wanden in een lichte gele kleur geschilderd. De wandjes tussen de pilaren zijn ook klaar en straks kan daar het aanrecht gemetseld worden.

Zelf denk ik dat over een week alles gereed is.

Wordt vervolgd en uiteraard zouden wij het fijn vinden als dit gedeeld werd.

06 september 2020