Het gezin met de zes dochters op Bali deel 6


Het is twaalf augustus als ik voor de laatste keer omhoog ga om naar de vorderingen van het huis te gaan kijken. In de paar dagen daarvoor ging de voortgang snel vooruit. Het bestaande dak en houtconstructie werd gesloopt en een begin met de betonvloer werd gemaakt. De zand en de betonzand moest weer naar boven gedragen. De twee vrouwen waren al vroeg in de ochtend begonnen. Ik had een kennis uit Flores op bezoek en die wilde ook wel een paar emmertjes naar boven brengen. En dat viel niet mee.

De maatvoering van de hoogte werd uitgezet, met de waterpasslang, beter kan het niet. De kinderen zitten er dan bovenop om alles te volgen. Het is altijd om daar te zijn en de kinderen bezig te zien. Zo ook met hun haan.

Gister zijn Pemangku en ik naar de familie gegaan. het klimmetje werd met enige gestaag bedwongen. De dakconstructie is klaar en de vader was bezig met de platen erop te leggen. Hij is deskundig in het maken van dit soort dakconstructie en de aannemer heeft hem dan ook voor zijn eigen huis tijdelijk in dienst genomen.

De deuren hangen erin en de raamkozijnen zijn voorzien van glas. De dochters hebben samen al in een ruimte geslapen.

Er is nu ongeveer een 12 miljoen roepia extra gesponsord en daarvan gaan we stucdoren en vloertegels aanbrengen. De keuze was aan hun bedden of de afwerking en ze hebben gekozen voor de afwerking.

De stand is momenteel 3.773,00 euro.

Wordt vervolgd en uiteraard zouden wij het fijn vinden als dit gedeeld werd.

30 augustus 2020