Het gezin met de zes dochters op Bali deel 2


Voordat ik naar het strand ben gegaan eerst even samen met Pemangku en Yeni naar het gezin geweest. Voordat ik ga dan is het eerst naar de Indomaret om pakjes chocomel te kopen en wittebroodjes dat gevuld is aan de ene kant met chocolade en aan de andere kant met vanille vla. Best wel lekker. Als ik dan aan kom lopen dan zie ik die donker ogen al kijken of ik een tas bij me heb waar alles in zit. Menig kind in het westen mag ze wel eens afvragen waarom deze meiden daar zo blij mee zijn. Als alles is uitgedeeld dan komen alle meiden één voor één mij een stuk geven.

Toen ze ons al hoorde aankomen werd het vuur voor de koffie al aangewakkerd. Vader was pas thuis van het werk. Gelukkig heeft hij nu iets meer vastigheid, alhoewel gister er niet werd gewerkt. Er werd weer druk gekletst en gelachen. De kuikentjes liep overal rond en af en toe probeerde een kip een stuk brood uit je handen te gristen. Ik hoor het iedereen al zeggen: oh wat leuk die kuikentjes. Nee dat is niet leuk want die lopen ook over de bedden, lakens en dekens en schijten daar dan ook overal. Dus nee, fijn is dat niet.

Ook al versta ik niet alles omdat er meestal Balinees gepraat wordt en dan ook nog een of ander dialect, maar toch voel ik mij er altijd op mijn gemak en heel vertrouwd.

De stand momenteel is:

Totaal  €            1.678,01  Rp    28.586.816,00
Begroot  €            3.100,00  Rp    48.000.000,00
Nog nodig  €            1.421,99  Rp    19.413.184,00

 

De insteek is dat we graag aanstaande maandag zouden willen beginnen met bouwen.

Wij zouden het fijn vinden als dit gedeeld werd.

28 juli 2020