Het gezin met de zes dochters op Bali deel 10


Kort verslag.

Gistermiddag weer even bij de zes meiden langs gegaan. jet project nadert zijn einde.  In de laatste kamer worden de muren wit gemaakt en begonnen is met het tegelwerk. En dan ben je tegelzetter van beroep en rij je op deze motorscooter. De jongste meiden liepen allemaal vrolijk rond en Novi en Kadek lagen te slapen. Maar dat duurde niet lang meer toen ik arriveerde. Daar zorgde de kleintjes wel voor.

Pemangku had zijn zoon Agus meegenomen om de cement te maken zodat alles wat sneller zou gaan. Toen de meiden eenmaal een beetje wakker waren moesten ook zij meteen mee aan de bak. De mannen willen voor woensdag, want dan is Galungan en een belangrijke ceremonie, de klus geklaard hebben. Dan is het aan de dames om alle te schilderen. Normaal wordt gekozen voor licht geel, maar de dames wilde wit.

Als alles klaar is maak ik nog wat foto’s van het eindresultaat en nee stil zitten gaan we niet doen. De geluiden die uit het dorp komen over geen voedsel vragen om te gaan kijken hoe hoog de nood is.

Wordt vervolgd en uiteraard zouden wij het fijn vinden als dit gedeeld werd.

12 september 2020