Git Git Waterval


Git Git en de Twins

Met Ketut Budi de waterval Git Git bezocht. Het was niet al te warm en dus lekker om een stuk te lopen. We hebben er in totaal ongeveer 4 uur over gedaan om alle drie de watervallen te bezoeken.

De Git Git-waterval bestaat uit verschillende watervallen die verschillende vormen en hoogten hebben. Het is een heerlijk rustige omgeving om te wandelen. Het enige geluid dat je hoort zijn de vogels die uit volle borst hun liederen ten gehore brengen. De lucht is koel en wat vochtig en wordt steeds koeler naarmate je dichter bij de waterval(en) komt.

Het landschap is enorm divers. Je ziet er de mooiste planten, koffiebomen, cacaobomen en kruidnagelbomen. Het kan er soms er mistig zijn. De wandelpaden en trappen zijn goed te lopen maar soms erg glibberig. Dus niet eigenwijs zijn maar goede wandelschoenen, geen slippers en water meenemen.

Tijdens het wandelen kom je regelmatig kinderen tegen die kralen of andere kleine snuisterijen verkopen. Ja hoor ik was twee keer de klos, voor mij is het dan moeilijk om door te lopen en niks te doen.

Tijdens onze wandeling kwamen we een groep vrouwen tegen die vanaf de doorgaande weg zand aan het ver transporteren waren. Zij deden dit door middel van kuipen of zakken gevuld met zand dragend op hun hoofd. Dit deden zij voor de tempel die gerenoveerd diende te worden. Ja, dit gebeurd allemaal gratis. Die vrouwen krijgen daar niet voor betaald.

De Git Git waterval ligt 300 meter boven de zeespiegel en heeft een geschatte hoogte tussen de 35 en 50 meter en behoort schijnbaar tot de hoogste waterval van Bali. De entree van Git Git ligt op twee plaatsen langs de grote doorgaande weg van Singaraja naar Denpasar. Parkeerplaatsen zijn voldoende aanwezig. Voor de auto kost dit 5.000 roepia en voor de scooter 2.000 roepia (2018) De entree bedraagt 20.000 roepia en een gids rond de 50.000 roepia (2018).

14 april 2018