De weg terug naar Sumbawa Besar


Terug naar Sumbawa Besar.

‘S morgens in alle vroegte het bed uit, gedoucht……..dan kom ik uit dat warme bed en dan krijg ik opeens zo een koude straal op mijn donder…..brrrrr…….ontbijtje met heerlijke koffie…spullen gepakt…afscheid genomen en weer op weg.

Deze keer ging het prima. Alhoewel de gaten er nog lagen met een grijns van: “kijk maar uit, we hebben wel trek in een bandje of twee”. Nou de mijne deze keer niet.

Slechts één keer gestopt bij een Indomaret om wat drinken te kopen. Voor de rest aan één stuk doorgereden en af en toe wat foto’s gemaakt.

Over een lengte van misschien wel 10 kilometer of meer zag ik links en rechts alleen maar mais velden die doorliepen tot aan de boomgrens.

Maar wat een uitzichten. Wat een natuur. Als je Dompu voorbij bent dan rij je als het ware niemandsland binnen. Af en toe een huis, een winkeltje met benzine en koffie. Alleen het geluid van mijn eigen motor was te horen. Als ik stil stond om een foto te maken dan kon je de stilte gewoon horen.

Na 7 uur rijden kwam ik aan in hotel Garuada. Nou ja het is de naam. Maar goed, het is schoon en goedkoop.

02 Mei 2018