De maand oktober is voorbij.


Nog twee maanden en dan is het jaar 2020 ten einde. Een bewogen jaar. Een jaar met enorm veel tegenstellingen. Een jaar met veel vraagtekens. Gelukkig hebben we met ons allen Lovina Beach. De plaats waar mensen samen komen en alles achter zich kunnen laten.

Het is altijd een genot als Gusdek, 17 jaar is hij, er met zijn gitaar is en zijn liederen over het strand laat gaan. Er zat een groep jonge dames, hij pakte zijn gitaar, liep er naar toe en gaaf een speciale serenade voor de dames. Dolle pret had hij en zijn vrienden.

Bijna iedere dag zijn de vissers aanwezig en vissen vaak tot laat in de avond. Ook Tik-Tok heeft het strand veroverd en groepjes dames staan er hun dansjes te presenteren.

En dan is er Moeder Natuur. Ze is niet elke zo duidelijk dag aanwezig, maar als ze er is dan laat zij zich zien in al haar pracht en praal. De kleuren komen tevoorschijn zoals op een palet van de schilder vaak te zien is. De luchten vind ik vaak het mooiste. De wolk die als een bol gevormd is en lijkt op een aambeeld of op een bal met daarop een plank waar je, je evenwicht op moeten houden. Voor mij is dat dan een beeld van: zoek de balans. De stralen die achter de wolken omhoog wijzen in de prachtigste kleuren. De zon die net nog achter de wolk zit maar laat zien dat ze er nog is. Het is gewoon genieten en voor mij voelt dit als een warme deken en geeft de innerlijke rust die nodig is.

02 november 2020