Danielle en Novie


Het is 16 mei als Danielle in haar rolstoel aangerold komt op het bordes bij het standbeeld van de dolfijnen, voortgeduwd door Novie. Het was toen een bijzondere dag op Lovina Beach. Er werden foto’s gemaakt van een Chinees bruidspaar en het was er lekker druk. In 2018 had ik Danielle al een keer gezien, maar van een gesprek en/of kennismaking is het toen niet gekomen. De tijd zal er niet rijp voor geweest zijn.

Waarschijnlijk door de aparte sfeer die avond kwam er een kennismaking die gedurende de periode dat Danielle op Bali zou zijn stand zou houden. Het waren telkens gezellige en bijzondere ontmoetingen. Danielle en Novie maakte een trip van een paar weken door Bali. Novie werkt als zelfstandig verpleegster en begeleid mensen als Danielle tijdens hun verblijf op Bali.

Soms dan kom je mensen tegen waarvan je kunt zeggen dat je een ontmoeting hebt gehad. Dat er een bepaalde klik is en dat je niet veel nodig hebt om elkaar te begrijpen, om het even waar het om gaat. Zo ging dat met Danielle en Novie ook. Na de eerste avond op het strand kwam ik hun weer tegen bij warung Ayu. Op een avond kwamen ze weer bij warung Ayu en toen was het van: “come one let’s have dinner together” en zo is het gebleven totdat beide terug naar Sanur gingen om daar de laatste dagen door te brengen voordat Danielle terug naar Frankrijk zou vliegen.

Er werden heel wat foto’s gemaakt van de zonsondergangen, van elkaar en telkens zat mijn hoed in de weg. Mas die regelmatig voorbij kwam, soms samen met medestudenten om Engels te leren praten.
Vandaag negen juni gaat Danielle terug naar Frankrijk en Novie terug naar Jakarta in de hoop een volgende opdracht te krijgen. Het waren bijzondere en gezellige dagen met elkaar.

En zo stappen twee bijzondere mensen uit mijn trein die rustig verder tuft tot aan de volgende halte………

9 juni 2019