Vihara en Hot Spring


 

Vandaag een rit gemaakt die ik al vaker gemaakt heb. Een bezoek aan het Boeddhistisch klooster Vihara en daarna nar Hot Spring zwemmen. De weg er naar toe is een wonderbaarlijk mooie weg die je door verschillende kleine dorpjes brengt. Het klooster ligt hoog in de bergen in de plaats Banjar. Het is voor de motor dus een stevige klim. Normaal ga ik met de Honda maar nu wilde ik de Ruby toch eens uit proberen op dit steile gedeelte. Hopelijk zou ik geen auto tegenkomen die ook omhoog moest. En ja hoor daar reed weer zo een jantje die alleen maar op vrije dagen in zijn auto rijdt. Het laatste stuk is zo stijl dat de motor alleen maar in de tweede versnelling omhoog kan. Het is dus op tijd terugschakelen. Maar ja als je alleen maar op zondag of op een vrije dag in je auto zit…..dan denk je dat die wagen dat wel in de vierde versnelling kan klaren. Ik zag het al gebeuren, dus mijn motor in de tweede versnellingen en mijn vinger op de claxon en gassen…ha ha ha…….de auto schrok zo dat die als Fred Flinstone omhoog vloog.

Vandaag wilde ik allen maar wat extra foto’s maken, de volgende keer zal ik weer mediteren en er mijn rust vinden. Wanneer je de trappen oploopt en op het bovenste gedeelte aankomt dan tref je een schitterend uitzicht aan over het noordelijke kustgebied. In de diepte, ver over het naar beneden gloeiende landschap, zie je de flikkering van de Balinese zee. Op het bovenste gedeelte zie je ook een replica van de Boeddhistische tempel Borobudur, die op Java ligt.

Vihara betekent woonplaats en kan vergeleken worden met een combinatie van klooster, tempel en kerk. Het is een plaats voor meditatie en studie.

Na het bezoek aan het klosster ben ik doorgereden naar Hot Spring een zwavelhoudende warmwaterbron. Men zegt dat door in dit water te zwemmen huidziekten worden genezen. In het tweede jaar dat ik op Bali woonde kreeg ik een best wel ernstig ongeluk met de motor. Het leek wel een film van Taratino zo spoot het bloed uit een gapende wond van mijn voet. Afgebonden en naar het ziekenhuis. Ja, op de motor en zelf gereden. Daar alles verzorgd. Een stuk van mijn kleine teen af en een gapende wond. Die wilde maar niet genezen en niet dicht gaan. Tot dat, ik tegen het advies van iedereen in, toch naar de Hot Spring ging. En ja hoor de wond ging prachtig dicht.

De warmwaterbron heeft drie lagen. De bovenste laag is het kleinste maar ook het warmste en de stralen zijn heerlijk om op je rug te laten lopen. Het middelste bad is het grootste en gaat van 1 meter naar 2 meter diepte. Heerlijk om te zwemmen. In het derde bad bevinden zich de uitmonden van de stralen op een beste wel grote hoogte. De straal klettert letterlijk op je huid en kan best wel pijn doen. Het is daarom dan ook best wel raadzaam om je van te voren te realiseren dat je hier ook wel eens last van zou kunnen krijgen. Hot Spring ligt in een heerlijk natuurlijke omgeving.

05 april 2018